Možná jste někdy byly ve vztahu nebo se scházeli s někým, kdo vám říkal, že vás má rád, ale jeho činy tomu neodpovídaly. Slyšely jste svého muže říkat, že vás miluje, ale neustále vás například kritizoval, nebo snižoval vaše názory, nebo nenaslouchal vašim pocitům. Nebo s vámi opakovaně nešel na akci, která byla pro vás důležitá a podobné věci. Když činy a  slova muže nejsou ve shodě, je to pro ženy velmi frustrující.

Ve zdravém vztahu jsou důkazem lásky činy, ne slova. Pojďme se podívat na 5 způsobů, jak se bude chovat muž, který vás miluje.

  1. Je k vám laskavý, když uděláte chybu a rychle na ni zapomene. Například, když spolu někam jdete a zapomenete si doma peněženku, nekritizuje a nezlobí se na vás a nemluví o tom po zbytek vaší schůzky.
  2. Vnímá vás jako pozoruhodnou a krásnou ženu a často vám to připomíná jak slovy, tak činy
  3. Jste prioritou v jeho životě. Tráví s vámi důležité okamžiky, snaží se plánovat většinu svého volného času tak, aby byl s vámi, včetně společných víkendů, a když on má nějakou významnou akci, chce, abyste byla po jeho boku. To neznamená, že je  jen a jen s vámi, a nevyjde si ven s kamarády (což je pro muže důležité), ale zkrátka to cítíte, že jste v jeho životě důležitá.
  4. Respektuje vás i vaše pocity
  5. Chová se k vám jako k nejlepší kamarádce a povzbuzuje vás ve vašich aktivitách. Když se vám něco nedaří, je po vašem boku a podporuje vás.

Vy z vás, které na svého muže ještě čekáte, jste se možná na chvíli zasnily a představily si, jak by to bylo hezké potkat někoho, kdo se k vám takto láskyplně chová.

A tady je takzvaně zakopaný pes. Možná znáte  citát, že v životě nedostáváme to, co chceme, ale to čím jsme. Když si chcete přitáhnout do života muže, který vás miluje a dokazuje to svými činy, otázkou je, jakým způsobem si dáváte lásku sami sobě? Představte si pomalu jeden bod po druhém a řekněte si  upřímně, jak láskyplně se v jednotlivých bodech sami k sobě chováte.  Ohodnoťte míru láskyplného chování k sobě na stupnici od 1 – 5 (1 znamená, že se takto k sobě nechováte vůbec).  Například, když uděláte chybu, co se vám většinou honí hlavou? Vynadáte si a dlouho si to vyčítáte, anebo to přejdete a rychle zapomenete?  Do jaké míry respektujete svoje pocity a řídíte se podle nich? Jak často se sami povzbuzujete, když máte strach, nebo jste nejisté? Nakolik si připadáte krásná a užitečná? Jste pro sebe prioritou v životě, anebo se mnohem více zaměřujete na ostatní?

Když jste si napsali k jednotlivým bodům číslice, zamyslete se, co můžete začít dělat, abyste se co nejvíce přiblížili bodu 5. Vyberte nejdříve ty oblasti, které jste ohodnotily nejmenším číslem.

Jestli jste dočetli až sem, tak se možná ptáte, proč byste tohle všechno měly dělat? Protože za chvíli zjistíte, že když budete trénovat těchto 5 bodů,  vyzdvihnete se na úroveň, kdy bude do vašeho života proudit více lásky. Věřte, že to tak je. A pak je veliká šance, že potkáte muže, po němž toužíte. Muže, který vám tímto způsobem bude svoji lásku projevovat.

Na závěr bych moc ráda slyšela od vás, které z 5 pěti projevů lásky jste pro sebe obodovali nejníže? Co vás napadá, že můžete začít dělat, abyste se na stupnici dostaly blíže k číslu 5? Pište dolů do komentářů, anebo do kontaktního formuláře.

Je nějaké téma nebo situace, se kterým si nevíte rady? Napište mi email přes kontaktní formulář a já vám moc ráda odpovím.

Přeji hodně štěstí v seznamování. Jste úžasné, krásné a silné ženy a vše, o čem se píše v tomto článku si bezpochyby zasloužíte!

S láskou

Monika Trčková